Ommetjes

Kwartet- en kaartspel 40 jaar gemeente Beuningen

Op 1 juli 1980 gingen de gemeenten Ewijk-Winssen en Beuningen-Weurt samen verder als één gemeente Beuningen, met de klavervier als symbool voor deze samenvoeging en haar vier dorpen. In 2020 viert de gemeente Beuningen dus haar 40 jarig bestaan.

Voor dit jubileum ontwikkelden de gemeente Beuningen en onze Stichting Historisch Besef Beuningen een kwartet- en kaartspel. Het verhaal van de gekozen thema's gaat over de nieuwe ontwikkelingen in de gemeente. Maar ook wat is er anders, wat is er verdwenen en de geschiedenis met oude bekende thema's uit de afgelopen 40 jaar komen in beeld. Met een paar uitzonderingen zijn alle foto's in kleur en enkele zelfs gemaakt met een drone.

Bij het maken van het kwartet- en kaartspel hebben de gemeente en onze stichting intensief samengewerkt en is voorafgaand aan de raadsvergadering van 27 oktober jl. het nieuwe spel door burgemeester Daphne Bergman gepresenteerd.

Nieuwe inwoners van de gemeente ontvangen dit kwartet- en kaartspel en maken zo kennis met hun nieuwe woonomgeving. Het kaartspel is vanaf één december exclusief verkrijgbaar bij supermarkt Jumbo Loeffen in Winssen.

Benieuwd naar het kwartet- en kaartspel?

Bekijk het filmpje  https://youtu.be/FINiSJ1aMi4