Ommetjes

Beuningse Ommetjes

 

Uit:  www.wandeleninbeuningen.nl

Zowel eigen inwoners als mensen van buiten onze gemeente zullen verbaasd zijn over wat Beuningen te bieden heeft. Via mooie en boeiende ommetjes kun  je kennis maken met de veelzijdigheid van de vier Beuningse kerkdorpen Beuningen, Ewijk, Weurt en Winssen!

Een Beunings ommetje varieert van ongeveer 2 tot 5 km. Vind je dat te kort? Dan is het in de meeste gevallen mogelijk om meer ommetjes met elkaar te verbinden. Vind je dat te lang? Kijk op het routekaartje vaak is het goed mogelijk om de route in te korten of in twee delen op te knippen.

Elk ommetje gaat langs een aantal bijzondere plekken in één van de vier kerkdorpen van Beuningen. En er zijn veel bezienswaardigheden in de gemeente Beuningen. Ze variëren van mooie natuur tot oude boerderijen, van sporen van de Romeinse geschiedenis tot eigentijdse kunstwerken. In de routefolders besteden we daar aandacht aan.

Van elke ommetje is een routefolder gemaakt. In de folder staat een routekaartje, een routebeschrijving en korte informatie over de wetenswaardigheden langs deze wandelroute. Je kunt de folder gratis downloaden en eventueel uitprinten op www.wandeleninbeuningen.nl

Initiatiefneemster Marike de Valk heeft de ommetjes ontworpen en de folders samengesteld. De Stichting Historisch Besef Beuningen verschafte bij de ommetjes de nodige achtergrondinformatie. Zie verder onder de knop Ommetjes in de bovenstaande balk.