Ommetjes

Bijzondere archeologische vondsten bij Ewijk

De archeologische opgravingen bij de Hoge Woerd konden afgelopen dinsdag rekenen op belangstelling van schoolkinderen uit onze gemeente. Op initiatief van BAAC en de gemeente konden scholen een bezoek brengen aan de opgravingen. Ze maakten kennis met het verleden van onze gemeente. Zo zagen ze twee resten van grote maalstenen van tefriet uit de ijzertijd. Complete potten, sporen van boerderijen uit de Romeinse tijd en uit de vroege middeleeuwen. 

De gemeente Beuningen gaat bij de Hoge Woerd een nieuwe wijk bouwen. Voordat de bouw van start gaat, onderzoeken archeologen van BAAC, in opdracht van de gemeente, of er nog sporen van vroeger in de bodem zitten. Bij de opgravingen zijn al diverse vondsten gedaan. 

Om de bodemvondsten 'tot leven te brengen' kregen scholieren van basisscholen uit de buurt vandaag uitleg over gebruiken in vroegere eeuwen zoals vuur maken met behulp van vuurstenen. 

Bekijk een filmpje van dit bezoek aan de Hoge Woerd door op de navolgende link te klikken: https://www.rn7.nl/52049-archeologische-vondsten-bij-hoge-woerd-in-ewijk