Theater Over & Weer

Voorstelling langs de Waal


Theater Over&Weer maakt voorstellingen aan weerszijden van de Waal, ter hoogte van Beuningen en Slijk-Ewijk, met een hoofdrol voor de rivier en het voetveer. Na de Waalverhalen van zomer 2015 wordt er nu hard gewerkt aan de voorbereiding van de voorstellingen in juni 2016.
Het idee voor Theater Over&Weer is geboren in 2010, toen het voetveer Beuningen - Slijk-Ewijk beide oevers weer met elkaar verbond. Sindsdien zijn theatermakers samen met de Historische Kring van Oosterhout, Slijk-Ewijk en Valburg en de Stichting ter bevordering van het Historisch Besef in Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen met het idee aan de slag gegaan.


Vanmorgen is het bootje van Theater Over&Weer, weliswaar via de brug, van de 'overkant' van de Waal naar deze kant overgebracht. Het bootje is bij Hennie Sibon, voorzitter van de Stichting Historisch Besef, aangeland.


Op de website van Theater Over&Weer kun je onder de knop 'naar de overkant' instructies vinden om het bootje te printen, te vouwen en door te geven. Verder kun je op de site meer informatie vinden om ook actief mee te doen en je aanmelden voor de Nieuwsbrief. Klik op de link:  Theater Over&Weer