Stem voor de Gouden Gelderse Roos publieksprijs!


Het boek 'De Nije Weg' is genomineerd voor de Gelderse Roos. De Nije Weg deel 1 en 2 zijn boeken, gemaakt op initiatief van Stichting Historisch Besef Beuningen. Peter Deurloo schreef in opdracht van de stichting het tweeluik 'De Nije Weg' met mondeling overgeleverde geschiedenis over Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen in de jaren 30,40 en 50 van de vorige eeuw.

De inzending dingt mee naar de publieksprijs en ook jij kunt hiervoor je stem uitbrengen. Zegt het voort! Je kunt stemmen en natuurlijk iedereen oproepen om ook te stemmen. Dat kan tot 24 november. Het project met de meeste stemmen wint de publieksprijs.

Klik op de link:   http://erfgoedgelderland.nl/gelderseroos/de-nije-weg-deel-1-en-2/  en breng je stem uit op het door Stichting Historisch Besef Beuningen uitgebrachte boek 'De Nije Weg'.Na het succes van het eerste deel van het boek De Nije Weg, dat in een mum van tijd was uitverkocht, is eind april het tweede deel van het populaire boekwerk verschenen.

Ook dit boek geeft een inkijkje in het dagelijks leven in de dorpen Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen in de jaren dertig, veertig en vijftig van de vorige eeuw. Jaren die al meer dan een halve eeuw achter ons liggen, maar die nog voortleven in de herinnering van velen. Die herinneringen vormen de basis voor dit boek. Ze werden verzameld door de bestuursleden van de Stichting Historisch Besef Beuningen en tot een geheel gesmeed door auteur Peter Deurloo.

Het tweede deel bevat verhalen en veel beeldmateriaal over werkend Beuningen en zijn kerkdorpen en over Beuningen en de kerkdorpen in de oorlog. Een verhaal van vier dorpen, die veel met elkaar gemeen hadden maar toch ook de nodige onderlinge verschillen kenden. Een verhaal van een samenleving die een ander tempo had dan de onze, maar toch steeds in beweging was. Een verhaal dat niet blijft hangen in nostalgie, in een romantisch verlangen naar 'vroeger', maar dat hier en daar ook ingaat op wat er knelde. Verhalen beschreven vanuit de mensen die deze tijd meemaakten. Zij halen herinneringen op aan het leven van toen. Niet uit nostalgie maar om vast te leggen waar binnenkort niemand meer uit eigen ervaring over kan vertellen. Historische verhalen nu opgetekend en bewaart tussen twee kaften.

Het boek is verkrijgbaar bij Wito-Bruna Beuningen, Jumbo Winssen, COOP Weurt en De Stofwolk te Ewijk. De prijs bedraagt € 23,95. De oplage is beperkt, wees er dus snel bij.


Nu het tweede deel van 'De Nije Weg' is uitgebracht en de verkoop goed loopt, komt er ook nog vraag naar het eerste deel. Dit deel is geheel uitverkocht, maar om belangstellende lezers tegemoet te komen wordt er een herdruk overwogen. Zij kunnen dit aangeven via een intekenlijst bij Wito-Bruna in Beuningen. Dit boek zal in een oplage van ca. 100 stuks voorzien van een zachte kaft worden herdrukt, dit om de prijs van € 20,- te handhaven.