Het Weurtsche Straatje


Op woensdagmorgen 8 juni heeft een groep wandelaars van de Seniorenvereniging Weurt een route gelopen via het hernieuwde Weurtsche Straatje in de uiterwaarden bij Weurt. Hierbij is halverwege in dit straatje symbolisch de picknicktafel ingewijd, door het plaatsen van een naambordje.


Dit bankje/picknicktafel is door de Seniorenvereniging van Weurt geschonken aan de Weurtse gemeenschap bij hun 60-jarig bestaan in 2013. Onze Stg. Historisch Besef Beuningen heeft zich destijds hard gemaakt om het Weurtsche Straatje weer begaanbaar te maken en als wandelpad te kunnen gebruiken.
De provincie en de gemeente hebben dit plan opgepakt en het straatje, dat vroeger dienst deed als waterkering, veedrift en route naar de steenfabrieken als wandelpad c.q. struinpad weer ingericht. Natuurbeleving, contact met de rivier en de historie van het gebied is nu weer voelbaar aanwezig.


Bij de plaatsing van de picknicktafel is ook gebruik gemaakt van de oude klinkers, welke vrij kwamen bij de herinrichting van het kruispunt Van Heemstraweg, Kerkstraat en Postkantoorstraat in Weurt. Over deze klinkers reed tot 1934 de stoomtram van Nijmegen naar Wamel.