Theater Over & Weer


Wind en Winter is een nieuwe muziek- en theatervoorstelling van Theater Over & Weer over de eeuwenlange strijd tegen het water, de dijkbewaking en ruigte van de natuur in de winter. Prachtige winterverhalen komen in januari en februari 2019 tot leven tijdens 'De Barre Tocht' door de Beuningse uiterwaarden en 'Bij het Haardvuur' in en rond Slot Doddendael in Ewijk.

Sinds 2015 verbindt Theater Over & Weer de noord- en zuidoever van de Waal met theater, verhalen en muziek. Theatermakers en muzikanten vertalen de verhalen van cultuurhistorie en erfgoed naar hedendaagse vertellingen, in een fris jasje die passen bij deze tijd. Een hoofdrol is weggelegd voor de rivier, landschap en de cultuurhistorie. Onze stichting HBB heeft aan het begin gestaan van deze reeks verhalen en voorstellingen.

De Barre Tocht vindt buiten plaats in de schemering op de Waaldijk en uiterwaarden langs de Waal op 19, 20 en 26 januari 2019. Bij het Haardvuur speelt zich af op 31 januari en 1, 8 en 9 februari 2019 op en rond Slot Doddendael. In de Spyckerzaal van het kasteel speelt 'Het Zingen van het IJs' over de angst voor het kruiend ijs, dat een gevaar opleverde voor de dijken.
Meer informatie en kaartverkoop op de website: www.theateroverenweer.nl

Veerpont Beuningen - Slijk EwijkKALIBER CULTUURPRIJS 2018

In 2017 is Stichting Cultuurprijs Beuningen opgericht. De stichting heeft als doel kunst en cultuur in de gemeente Beuningen een platform te bieden. Initiatiefnemer voor de Kaliber Cultuurprijs is Kaliber Adviseurs, een belastingadvieskantoor met stevige wortels in Beuningen, Nijmegen en de regio Maas en Waal.

Wie?
De Kaliber Cultuurprijs wordt toegekend aan een persoon of groep die zich op bijzondere wijze heeft geprofileerd op het gebied van kunst of cultuur in de gemeente Beuningen.

Stichting Historisch Besef Beuningen werd aangenaam verrast met de nominatie voor de Kaliber Cultuurprijs 2018.

Waarom?
De jury vermeld: De mensen achter Historisch Besef zijn zeer actief binnen de gemeente Beuningen. Zo hebben ze het Weurtsche Straatje nieuw leven in geblazen, stonden ze aan de wieg van Theater Over en Weer en hebben Winssen mede op de kaart gezet door bijdragen aan historische onderwerpen als Admiraal van Ghent.

Presentatie HBB aan de jury.  Foto: Ger Loeffen.