Ommetjes

                     
Wandelen in Beuningen                      Beuningse Ommetjes

De Beuningse Ommetjes zijn een samenwerkingsproject van de Stichting Wandelen in Beuningen en de Stichting Historisch Besef Beuningen, gesubsidieerd door de gemeente Beuningen. Initiatiefneemster Marike de Valk heeft deze routes ontworpen en de folders samengesteld. Voor info over tekst en foto's zie de websites van genoemde stichtingen. 


Op de site van WIB kunt u de routefolder digitaal bekijken en/of uitprinten. Door hieronder te klikken op de blauwe naam van het ommetje komt u op deze site terecht.
Op deze site van Historisch Besef Beuningen staat bij elk ommetje digitale en printbare extra informatie. U vindt deze informatie door op het nummer van het ommetje te klikken. Door de blauwe links hierin gaan we op sommige objecten wat dieper in.

Routefolder Van Haaghove tot Beuningse PlasDeze wandeling voert U vanaf de begraafplaats Haaghove door een plantsoen via landelijke, oude wegen met opmerkelijke boerderijen naar de nieuwe Beuningse Plas en weer terug.

Extra informatie Ommetje 1.

Routefolder langs Vossenkuil en Lindenhout. Deze wandeling voert u vanaf Café Hanneke in Weurt langs karakteristieke fruitboomgaarden naar het Lurvinkpad en over de Reekstraat weer terug.

Extra informatie Ommetje 2. 
Routefolder rondom Den Elt. Deze wandeling voert eerst door een oude wijk van het dorp Ewijk en verder door landelijk gebied langs oude boerderijen en landerijen.


Extra informatie Ommetje 3.


Routefolder van
Biezenwaard naar Poelsestraat. Deze wandeling loopt door Winssen. Het begint in één van de hoofdstraten van het dorp en loopt daarna door de landerijen. U ziet diverse oude boerderijen en ook de plek waar vroeger een groot kasteel stond.

Extra informatie Ommetje 4.


Routefolder door het Hart van Beuningen. Deze wandeling loopt door de geschiedenis van het dorp Beuningen. Het begint in de oude dorpskern en loopt langs het torentje waar ooit een prachtig kasteel stond. Het gaat via de oude Koningstraat naar de wijk Tinnegieter en terug langs de kerken.

Extra informatie Ommetje 5.


Routefolder van De Haag naar De Hosterd en Warthuizen. Deze wandeling begint bij het gemeentehuis, loopt naar de molen en daarna door de villawijken De Haaghe, Kapershof en Notenhof. Vervolgens door de buitengebieden de Hosterd en Warthuizen.

Extra informatie Ommetje 6.


Routefolder door de geschiedenis van Weurt. Deze wandeling laat veel zien van de geschiedenis van Weurt. De dijkopgang en de opgang naar de Van Heemstraweg zijn steil voor mensen in een rolstoel. Het beste kunt u de Kerkstraat en de Past. van der Marckstraat heen en terug lopen.

Extra informatie Ommetje 7.