Doddendaelpad


Op zondag 8 april is het startpaneel onthuld van het Doddendaelpad bij de R.K. kerk te Beuningen bij de opening van het nieuwste Klompenpad, de 107e in Nederland.




Een aantal jaren geleden is een groep van vrijwilligers gestart met het ontwikkelen van een klompenpad in de oeverwal tussen Weurt en Ewijk. De doelstelling was een pad zo min mogelijk over asfalt met zoveel mogelijk natuur en landschap en ook rijke cultuurhistorie. Stichting Landschapsbeheer Gelderland en Stichting Wandelen in Beuningen verleenden daarbij belangrijke steun. Uiteindelijk is er een fantastische route ontstaan door de oeverwal en door de uiterwaarden.



Het klompenpad gaat langs veel bijzondere plekken in het buitengebied van Beuningen, Ewijk en Weurt. Het gebied laat de strijd zien tussen water, natuur en mens. Heden en verleden komen hier bij elkaar. In de folder, op de website www.klompenpaden.nl en in de klompenpadenapp staan wetenswaardigheden en bijzondere verhalen. De app is binnenkort gratis te downloaden op alle mobiele telefoons.